PROGRAMARE RAPIDA
Programare Docadent - QR code
  1. Scaneaza codul
  2. Trimite SMS-ul
  3. Te sunam noi!
Esti aici: » Servicii de specialitate

Servicii de specialitate

Lasă la uşă problemele cotidiene şi stresul de la serviciu. În cabinetul nostru eşti tratat cu multă atenţie şi dăruire. Echipa noastră de specialişti are grijă ca tu să ai parte de cele mai bune tratamente.

SERVICII STOMATOLOGICE

Profilaxie

Este mai bine să previi, decât să tratezi problemele de sănătate dentară. Aceasta este cea mai bună şi cea mai puţin costisitoare alegere: vizita la medicul dentist, cel puţin o dată la şase luni, reduce problemele dentare într-o măsură semnificativă. Şedinţa de igienizare, realizată în cabinetul stomatologic de către personal specializat, este compusă din detartraj ultrasonic, periaj profesional, verificarea statusului parodontal, fluorizări topice şi, nu în ultimul rând sfaturi preţioase pentru igiena dentară a pacientului: cum spalăm dinţii în mod corect, cum folosim aţa dentară, periuţa interdentară şi, opţional, a apa de gură (individualizat, în funcţie de fiecare caz în parte).

 

Terapia cariilor - odontologie

Cariile... cine nu auzit de ele şi, mai ales, cine nu are probleme dentare din cauza lor? Din pricina lor, ne dor dinţii la cald, la rece, dar mai ales când mâncăm ceva dulce. Acestea sunt primele semne că dintele este afectat de carie. În multe cazuri, s-ar putea să nu vedem punctul negru care indică prezenţa cariilor, acestea formându-se în spaţiile interdentare. Dacă dintele dumneavoastră este afectat de carie, primul lucru pe care îl vom face este să curăţăm dintele şi să îl reconstituim. Cu cât sunt depistate mai din timp, cariile pot fi tratate fără să afecteze vitalitatea dintelui şi fără să fie nevoie de un tratament endodontic.

 

Chirurgie

Aţi auzit cu toţii de molarii de minte, cei care ne provoacă dureri atunci când erup. La fel ca şi premolarii secundari şi în ultimă fază şi incisivii laterali, măselele de minte fac parte din dentiţia definitivă a omului. Este important să nu apară durerea şi inflamaţia ca să ne prezentăm la medicul stomatolog. Pe baza unei simple radiografii, noi vă putem spune despre evoluţia molarilor de minte, despre poziţionarea lor (molarii incluşi în os provoacă durere, limitare la deschiderea gurii, umflarea zonei de sub ureche, disconfort la mestecat/vorbit) şi vă putem îndruma, printr-un plan de tratament, către rezolvarea cât mai uşoară şi fără probleme a acestei situaţii.
Unele afecţiuni pulpare se pot complica, rezultand chisturi şi procese periapicale, iar tratamentul cel mai eficient, în acest caz, este o intervenţie chirurgicală de eliminare a acestuia (chistectomie) şi rezecţie apicală.
Sunt însă şi situaţii în care dinţii nu mai pot fi salvaţi sau în care este necesară sacrificarea unui dinte, pentru un tratament ortodontic corect. În oricare dintre aceste situaţii, când se impune o intervenţie chirurgicală, specialiştii noştri vă vor trata cu maximum de seriozitate şi profesionalism.

 

Endodonţie

La fel de importantă ca şi profilaxia, adică prevenirea problemelor de sănătate dentară, este endodonţia. În cazul în care cariile au afectat dintele într-o formă avansată, este necesară aplicarea tratamentului endodontic. Realizarea unui tratament endodontic corect al unui dinte face ca durata acestuia de folosire fie prelungită, iar dintele să fie „apt”, atât din punct de vedere al masticaţiei, de altfel extrem de important, cât şi al funcţionalităţii estetice.
Vom izola dintele aflat în tratament cu o membrană specială din cauciuc, numită digă, astfel încât soluţiile folosite pentru curăţarea zonei să nu afecteze organismul dumneavoastră, vom determina lungimile rădăcinilor folosind tehnică de ultimă oră - apex locator, vom face tot ce ne stă în putere să salvăm dintele dumneavoastră.

 

Protetică

Există însă şi situaţii nefericite, în care unii dinţi nu pot fi salvaţi prin tratament endodontic. În aceste cazuri, pentru refacerea eficienţei masticatorii dar şi a esteticii, există posibilitatea realizării unor lucrări dentare, cunoscute în limbajul popular şi sub denumirea de „punţi”. Evoluţia tehnicii a făcut ca, în zilele noastre, să putem alege dintr-o multitudine de materiale pentru lucrările protetice: ceramică integrală, ceramică pe zirconiu, să putem opta pentru varianta faţetelor ceramice (veneer), inlay-uri, onlay-uri sau lucrări telescopate.
Vom discuta împreună despre tipurile de lucrări protetice, vă vom prezenta avantajele şi dezavantajele fiecărui tip de material, astfel încât să alegeţi varianta adecvată, din toate punctele de vedere.

 

Implantologie

Implantul dentar pare o revoluţie a zilelor noastre, din punct de vedere al medicinei dentare. Ceea ce puţini ştiu este că implanturile dentare au fost utilizate pentru prima oară de către civilizaţia Maya, cu mai bine de o mie de ani înainte ca profesorul Branemark să insereze primul implant dentar la un pacient, în anul 1965, pentru a înlocui un dinte lipsă. În zilele noastre, implanturile rezolvă în mod funcţional şi estetic edentaţiile, fără a fi nevoie de sacrificiul dinţilor vecini, cum este cazul lucrărilor protetice.

 

Parodontologie

Conform statisticilor realizate de organizaţiile medicale din domeniu, incidenţa bolii parodontale în rândul populaţiei a crescut alarmant în ultimii ani. Potrivit studiilor efectuate de specialişti, aproape 80% din populaţia globului suferă de diferite forme ale acestei boli. Igiena deficitară, fumatul, problemele masticatorii, precum şi poziţia incorectă a dinţilor pot duce, în timp, la afecţiuni parodontale. Specialiştii noştri vă vor ajuta să depistăm la timp simptomele acestei boli şi să luăm măsurile necesare pentru că voi să zâmbiţi cu încredere.

 

Ortodontie

Fiecare dintre noi îşi doreşte să aibă dinţi frumoşi şi... la locul lor. Specialiştii noştri în ortodonţie vă vor ajuta să vă regăsiţi încrederea în sine şi să zâmbiţi încrezători. Împreună, vom rezolva problema dinţilor spaţiaţi, a celor îngrămădiţi sau a molarilor incluşi, având la dispoziţie numeroase tipuri de tratamente ortodontice: aparate dentare fixe, mobile sau invizibile.


NetDent

Unde ne gasiţi?

Vă aşteptăm la sediul nostru de pe strada Mircea cel Bătrân bl. 54, ap. 1, Timişoara

Citeşte mai mult

Doriţi o programare?

Pentru programări, ne puteţi suna la numerele de telefon:

Fix  0356.430.966

Dr. Adriana Durla  0722.680.845

Dr. Cristina Savencu  0766.324.515

sau ne puteţi scrie pe email: cabinetdocadent@gmail.com, office@docadent.ro

Trimite o cerere de programare sau pune-ne o întrebare.

Ne găsiţi şi pe Facebook